Bel me terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Controlepunten

Tijdens een inspectie worden alle aspecten van een norm of code beoordeeld. Ter illustratie worden hier enkele belangrijke algemene controlepunten toegelicht waar onze inspecteurs op controleren.

Persoonlijke en algehele hygiëne

Een groot deel van de oorzaak van onregelmatigheden in voedselveiligheid is te herleiden naar de hygiënische omstandigheden waarbij producten zijn bereid en/of worden samengesteld. Naast de algemene omgevingsfactoren is de persoonlijke hygiëne en werkwijze van de mens van uiterst belang. Door de persoonlijke en algehele hygiëne in uw bedrijf door ons te laten controleren krijgt u een exact beeld van de probleempunten. Daarnaast geven wij u advies zodat deze punten kunnen worden aangepakt.

Processtappen bouw en inrichting

Tijdens een inspectie worden de basisvoorwaarden van de processtappen en de bouw- en inrichtingseisen beoordeeld. De controlepunten van de beoordeling zijn als volgt:

  • Inrichting en uitrusting
  • Gebouwen en ruimten waaronder lay-out (kruisbesmetting), interne constructies en bouwmaterialen
  • Faciliteiten waaronder afvalbeheersing, toiletvoorzieningen en opslag
  • Onderhoud en reiniging
  • Identificatie waaronder codering en traceerbaarheid
  • ongediertebestrijding
  • persoonlijke hygiëne
  • kennis en vaardigheden van medewerkers

Procesbeheersing HACCP

De werking en het beheer van de procesbeheersing HACCP wordt beoordeeld. Deze beoordeling wordt voor het gehele voortbrengingsproces gedaan. De controlepunten van de beoordeling zijn als volgt:

  • Registraties van kritische en overige van belang geachte procesparameters
  • Doeltreffendheid van de procesbeheersing
  • Geloofwaardigheid van de procesbeheersing
  • Beheer van wijzigingen en vernieuwingen